Kurs

Byggkonstruktion för brandingenjörer och arkitekter

I egen takt

Registrera dig

Fullständig kursbeskrivning

Många av de utmaningar som uppstår i byggprojekt kan underlättas med en större förståelse för övriga discipliner. Det här är kursen för dig som är yrkesverksam inom byggsektorn och känner att du vill öka din förståelse för konstruktörens utmaningar och hur en byggnads stomme fungerar.

Målgrupp: Kursen är speciellt inriktad mot arkitekter och brandingenjörer men kan med fördel läsas även av andra som har ett intresse att lära dig om grunderna i byggkonstruktion.

Förkunskaper: Grundläggande gymnasiebehörighet.

Kursens innehåll: Kursen innehåller ett antal moduler om bland annat:

  • Grundläggande byggkonstruktion,
  • Olika stomsystem,
  • Konstruktionsritningar,
  • Enklare beräkningar, och
  • Introduktion till brandteknik

I modulerna introduceras ämnet för att sedan examineras genom en quiz eller genom enklare beräkningar.

Kursens upplägg: Kursen är en självstudiekurs där det finns möjlighet att få kontakt med lärare under kursens gång. I kursrummet finns övningsuppgifter och studiematerial presenterat.

Kursen struktureras på följande sätt: Kursen är helt baserad på självstudier men att skriva in sig på kursen ger tillgång till oss som lärare för individanpassad rådgivning.

För att bli godkänd på kursen krävs att alla moment i kursrummet är avklarade.

Presentation lärare:

Joakim Sandström, Lektor i Brandteknik. Joakim disputerade 2019 med en avhandling som fokuserade på personsäkerhet vid brand i förhållande till bärande konstruktioner. Joakim har parallellt med doktorandstudierna arbetat i 15 år som konsult med inriktning på brandutsatta bärande konstruktioner.

Martin Nilsson, biträdande professor i byggkonstruktion. Undervisar främst inom byggteknik för fastighetsmäklare, byggkonstruktion för civilingenjörer väg-och vattenbyggnad, arkitektur och brandingenjörer, byggnadsmekanik och betongkonstruktioner för civilingenjörer väg-och vattenbyggnad. Disputerade 2003 om tvång i ung betong, vilket också varit ett forskningsområde efter doktorsexamen. Intresserar sig nu för återbruk av betongelement.

Översikt
Start datum:
löpande
Omfattning:
40 studietimmar
Kursformat:
helt digital
Antal platser:
obegränsat
Språk:
Svenska
Pris:
4200 kr
Sista dag för anmälan:   löpande
LTU förbehåller sig rätten att ställa in kursen vid för få anmälda